КАКО СИ?

Дневник на една жена која патува низ периодот на бременост и родителство.

8. Нетрпеливост, храброст и лудост

Зошто го правам ова? Кој ќе ми даде аплауз за сето ова? Зошто не си го олеснувам животот, туку дури и во деветтиот месец од бременоста јас постојано нешто некому докажувам? Храброст ли е или лудост?

7. Непотребни работи

Десет различни видови кревети, колички со најразлични механизми, седишта за во автомобил кои личат како да се наменети за вселенско летало... Што ни треба навистина за да имаме сè, а да немаме баш СÈ?

6. (Не)плодност

Борбата со неплодноста може целосно да го заземе животот. Луѓето гледаат и зборуваат зад грб, а дури има и такви кои си земаат за право да нè советуваат без тоа да биде побарано од нив. Сите се паметни, сите знаат повеќе од нас.

5. За храбрите жени

Mислам на тебе која се трудиш да останеш бремена, да го ...

4. Хормонална бура

Полека, но сигурно влегов во дванаесеттата недела од бременоста...

3. Премногу или премалку „јас“?

Почнаа утринските мачнини. Да, тие, очигледно, не се само некој мит...

2. Двајца

Тоа е тоа. Навистина сум бремена. Таа мала сенка од неколку сантиметри...

1. Дали е ова почеток?

Збунета сум. Не знам што да мислам, што да чувствувам... Прочитајте го првиот текст на Нина и придружете ѝ се на нејзиното патување.