НОВОРОДЕНЧЕ

Во моментите кога го држите своето новороденче во рацете, покрај неизмерна љубов и среќа, веројатно ќе почувствувате и збунетост. За да бидете посмирени и посигурни во овие први денови од животот на вашето малечко, прочитајте повеќе за бебињата во оваа фаза.

Како да ја заштитите кожата од оштетување

Одржување на здрава кожа како и превенција од изложување на токсични супстанции се предуслов за здрава кожа.

Повивање во текот на ноќта

Потребата од интензивна нега и грижа, во текот на целиот ден, особено е важна за кожата на бебешкото газе

Кожа

Кожата е првата бариера кај новороденчето кое се сретнува со различните моќни фактори на околината, на кои било изложено новороденчето.

Како да се заштитите од различната јачина на УВ зраците?

Превентирање на опасноста од прекумерното изложување на сончевите зраци.

Нега на кожа

Сувоста на бебешката кожа често се јавува поради неадекватноста на епидермалната бариера. Одржување на здрава кожа и превенција од изложување на токсични супстанции ќе му обезбедат на детето здрава кожа во подоцнежниот живот.

Препораки за заштита од сонце

Ограничете го престојот на сонце во пладневните часови, побарајте сенка...

35 невистини поврзани со доењето

Прочитајте ги најголемите невистини поврзани со доењето и имајте успешна доенечка приказна.

Најчести кожни проблеми кај бебето

Многу бебиња се чувствителни на кожна иритација во првите месеци. Еве како да се справите со овие промени.

Летна торба

Becutan колекција за заштита од сонце, обезбедува сигурна заштита од УВА и УВБ зраците.

5 причини зошто да се дои бебето

5 причини зошто да се дои бебето.

Пеленски осип

Пеленскиот осип е чест кај бебињата во тек на првата година, а најчесто помеѓу 9 - 12 месец и често се поврзува со постојаната влажност во пеленската регија.

Исхрана на мајката за време на доење

Со правилна исхрана, мајката обезбедува соодветен прехранбен внес за бебето, неопходен за правилен раст, развој и здравје.