Becutan детски бадемов крем

Следејќи ги секојдневните потреби на најмалите, развиена е нова формулација на крем наменет за секојдневна нега на бебешката и детска кожа, чии што состав во својата содржина се базира на масло од бадем. Becutan детскиот бадемов крем има особено блага и хипоалергена формулација, а сите компоненти кои влегуваат во неговиот состав, имаат дејство да ја подобруваат влажноста на кожата, да ја смируваат и превентивно делуваат против појавата на црвенило и иритации. Не содржи парабени.

Во својот состав содржи:

 • Масло од бадем, кое е богато со витамини А, Е и D. Маслото помага во одржување на нормалната влажноста на кожата, истовремено, го намалува црвенилото на кожата и ја зголемува нејзината отпорност кон надворешните влијанија.
 • Ланолин кој ја одбива водата од површината на кожата и создава физичка бариера во допир со влага, притоа го спречува исушувањето на кожата и помага во одржувањето на нејзината природна влажност.
 • Цинк оксид, создава тенок заштитен слој кој површината на кожата ја одржува сува, а истовремено го спречува црвенилото, исипот и иритацијата кај надразнетата кожа.
 • Вазелин го спречува губитокот на влага и е наменет за нега на исклучително сува кожа склона кон пукање.

Кремот може да се користи и во пеленската регија. Не содржи парабени, бои и алкохол. Се нанесува во тенок слој, на чиста кожа со благо втривање.

 • не содржи парабени;
 • не содржи алкохол;
 • не содржи бои;
 • има приспособена pH вредност;
 • со масло од бадем, ланолин, цинк оксид и вазелин;
 • погоден и за нега во пеленска регија.
   

 

 

 

ДОСТАПНОСТ

50-100-200 мл
Becutan детски бадемов крем